dimarts, 21 d’agost del 2007

9 d'agost : Cala'n Porter- Cala'n Fustam - Cala'n Turqueta

Una vegada havent descansat de manera adequada i sense la desitjada dutxa en condicions que volíem pegar-nos en Cala'n Porter, encetarem el segon dia de navegació. De nou, hi havia vent de tramuntana, la qual cosa ens permetria disposar d'una mar calmada i avançar fàcilment. Dit i fet, abans de dinar ja havíem fet més que el dia anterior. Vàrem parar a dinar en Cala'n Fustam, caleta menudeta d'aigües cristalines però amb gran quantitat de restes de posidònia que
li donàven una olor un tant desagradable. Al voltant de la cala, hi havia part de la senda que et permet conèixer l'illa a peu. El nostre desig de trobar caletes verges on poder quedar-se cada vegada semblava més lluny perquè hi havia desenes d'iots, senderistes i d'altres caiacs com els nostres. Dinàrem i vaig pegar la primera becadeta gràcies a que els núvols tapaven quasi de manera continuada un sòl que sense nuvols no haguera suportat. Eixirem de Cala'n Fustam per fer un xicotet trajecte fins Cala Galdana on carregaríem provisions i on es rentaríem a les dutxes que hi havien vora platja.

Una vegada havíem carregat tot, passàrem de llarg caletes amb molt de renom com les de Macarella o Macarelleta i finalment, paràrem a Cala'n Turqueta on, malgrat la molta gent que hi havia, passaríem una nit del més trànquila.

Cala de dimensions mitjanes amb l'arbrat a tocar de l'aigua, amb una sorra molt clara, fina i bastant apegalosa i amb una qualitat d'aigua immillorable. Crec recordar que férem pasta de nou regada aquesta vegada d'un Alcanta de les Bodegues Bocopa de Petrer.